|
 |
| Autor |
Wiadomość |
Halfling
|
Wielki Przedwieczny

|
|
|
Japan Fest w Szczecinie 17-18 października 2008
|
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 21:56
17-18 października 2008 w Szczecinie w klubie "13 Muz" przy pl. Żołnierza Polskiego 2 odbędzie się Japan Fest - impreza promująca bogatą kulturę japońską.
Japan Fest to cykl imprez kulturalnych związanych z Japonią. Jego celem jest popularyzacja bogatej kultury i sztuki Kraju Kwitnącej Wiśni. Aby dogłębnie przedstawić różne aspekty kultury japońskiej, każde z corocznych spotkań będzie poświęcone innemu zagadnieniu.
Pierwsza edycja Japan Fest nosi podtytuł Efekt Samurai, gdyż chcielibyśmy ją poświęcić rozważaniom na temat wpływu etosu samuraja i moralnego kodeksu bushido na kształt współczesnej kultury masowej Japonii.
Na wszystkie imprezy wstęp wolny.
Zapraszam do zapoznania się z programem na stronie:
http://www.japanfest.pl/
|
|
_________________ Forumowo martwy. Pisać na GG.
|
|
|
|
 |
Krapik
|
Wielki Przedwieczny

|
|
|
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 19:13
Planowałem sobie wpaść na cokolwiek z tego.
Być może kino japońskie w piątek o 20, a w sobotę sushi, pokazy walk i prelka o bushido w godzinach 16-20.
Ogólnie muszę to jeszcze skonfrontować z paroma innymi planami.
[edit]
Po konfrontacji okazało się, że na nic z tego nie mogę pójść GODDAMN!
Najwyżej na sushi, czyli to co mnie najmniej z wybranych interesowało (chciałem się zwyczajnie na darmowe próbki załapać xD).
Ale będę chyba w piątek przed 19, tak dla towarzystwa :]
|
_________________ Dostawa świeżych głupot...
"Pije wodę z kałuży, nap......a mieczem po lesie i gardzi łącznością telefoniczną" to prawie jak o mnie
|
|
|
|
 |
|
|